Petter Stordalen 

 

Milliardær og miljøforkæmper - "Verdens mest ekstravagante skandinav"

Kender du Petter Stordalen? Hvis ikke så læs med her, for han er bestemt et bekendtskab værd. Her er en mand, der tager monster-bidder af tilværelsen, og som konstant er sulten på nye eventyr.

Hvad gør man, når man vil skabe mest mulig opmærksomhed omkring åbningen af sit nyeste hotel? Hedder man Petter Stordalen, så rappeller man 57 meter ned ad facaden, som han gjorde ved indvielsen hotellet i Arlanda-lufthavnen ved Stockholm - og dét selvom han lider af højdeskræk.

Se Petter Stordalens vilde præsentationsvideo - Hotel-rappeling og jetski.

En anden gang i 2015 kunne det være gået helt galt, da han ankom på jetski til indvielsen af Clarion-hotellet i Malmø. Han styrtede med høj fart og smadrede sin tommelfinger. Det slog ham dog ikke ud, og han lagde hurtigt et billede op af sig selv fra hospitalet på SoMe med beskeden om, at sygehuspersonalets behandling var så god, at de alle sammen ville kunne få et job hos ham.

Oplev Petter Stordalen på messen
Du kan møde Petter Stordalen live på NMEE 2020, når han er speaker på High Zone scenen, hvor han fortæller om sine visioner for en mere bæredygtig fremtid. 

Tilmeld dig her

 

Ekstravagant miljøforkæmper
Forbes har kaldt Petter Stordalen for 'den mest ekstravagante skandinav på denne planet'. Da han blev gift med sin nu tidligere hustru, varede festen, der blev holdt på et luksushotel i Marrakech, tre dage og kostede ifølge den norske presse intet mindre end 20 millioner kroner - og så var det i øvrigt musikeren og Live Aid-legenden Bob Geldorf, der stod for vielsen.

Petter Stordalen har stort fokus på social ansvarlighed og bæredygtighed i sin hotelkæde. Hør hans inspirerende visioner for fremtiden på Nordic Meeting and Event Expo 2.-3. september.

Det danske indtog
Det ville være en underdrivelse at kalde Petter Stordalen for ekstravagant. og betegnelsen “larger than life” slår heller ikke helt til. Petter Stordalen er ganske enkelt Petter Stordalen. Men der er meget mere end Smoke & Mirrors over den selvgjorte Ferrari-glade milliardær, og han er langt fra kommet sovende til sin enorme succes.

I dag ejer han Nordic Choice Hotels, som er en af Nordens største hotelkæder med tæt på 200 hoteller og 13.000 ansatte - herunder Hotel Skt. Petri i København og det kommende hotel i den tidligere postcentralbygning på Tietgensgade ved Hovedbanegården. Og så er han en af Norges rigeste mænd med en anslået formue på 8,75 milliarder kroner. Og han har selv skabt hotel-imperiet fra bunden.

Det hele startede med jordbær
Petter Stordalen startede med at sælge jordbær i en lille norsk by, hvor han voksede op som søn af en købmand, og allerede her spirede forretningstalentet, der gav ham titlen “Norges Bedste Jordbærsælger” - nu, årtier senere, ejer han 100 procent af Nordic Choice Hotels, han er en af Norges rigeste mænd, og det er den oprindelige “jordbærfilosofi”, der har banet vejen. Hans forretningsportefølje, der indeholder forskellige selskaber, er da også opkaldt efter Petter Stordalens tidligste forretningseventyr: Strawberry.

Som han selv beskriver:

“`Sælg de bær, du har, for det er de eneste bær, du kan sælge`. Det fortalte min far mig, da jeg var 12. I dag symboliserer jordbærret mere end min fars arv. Det repræsenterer rejsen fra pladsen i Porsgrunn, hvor jeg voksede op, og frem til i dag. Mennesker og virksomheder har - ligesom banebrydende ideer og eksekvering - skabt mit forretnings-univers, Strawberry. Ikke mindst repræsenterer bærret vores dybeste ambition om at skabe Nordens mest bæredygtige investeringsselskab.

Mød Petter Stordalen den på messen, hvor han fortæller om, sine visioner for en mere bæredygtig fremtid.

Tilmeld dig her

Partner