Program Inspiration Hall

Onsdag den 27. marts

Kl. 09.30 - 10.10

Fucking flink. Hvordan bliver verdens mest lykkelige også verdens fucking flinkeste folk?

Flere år i træk er vi danskere blevet kåret som verdens lykkeligste folk, men prøv så lige at stå i kø i Fakta en mandag eftermiddag, eller kør dig en tur i København centrum ved 16-tiden. Så er danskerne pludselig ikke så flinke, og mangler især overskud og tålmodighed overfor hinanden.

Lars AP giver et inspirerende, underholdende og lærerigt foredrag om, hvorfor vi danskere vælger at være mugne. Du får overraskende eksempler på og værktøjer til, hvordan vi danskere kan blive endnu flinkere. Det gælder både på arbejdspladsen, men også derhjemme og ved busstoppestedet.

Fucking Flink er takt og tone 2.0. Og Lars AP har et blåøjet mål: At gøre danskerne til verdens flinkeste folk.

V/ Lars AP, Forfatter, kreativ strateg og flinkhedsforkæmper

 

 

Kl. 11.00 - 11.40

”Den ubekymrede medarbejder”

Forandringer, stress, konflikter og andres underlige adfærd er desværre en del af hverdagen på langt de fleste arbejdspladser. Udover de problemstillinger, de nævnte begreber medfører, bliver de tilknyttede bekymringer ofte en unødvendig faktor i sig selv. Konsekvensen bliver, at det hele tynger og tager tid og energi fra det, som vi egentlig hellere vil bruge vores (arbejds)liv på.

Det handler ikke bare om at “tænke positivt” eller blive fri for bekymringer, men mere om evnen til at være konstruktiv og håndtere udfordringerne i en tid, hvor der netop er brug for, at man har ro i hovedet. Forfatter og foredragsholder, Maiken Juul, har fundet de værktøjer, der skal til i begrebet indre dialog, der handler om at slippe grublerierne og tale pænt til sig selv.

V/ Maiken Juul, Cand.Scient og ekspert i tankestyring

 

Kl. 13.00 - 13.40

Mindre snak – mere værdi

I starten af årtusindeskiftet opdagede Bastian Overgaard et skjult potentiale i stilheden. Mens han var tv-tilrettelægger for TV2 udførte han en række eksperimenter, hvor forsøgspersonerne ikke måtte tale sammen.

Til Bastian Overgaards store overraskelse gav stilheden stærkt fokus, nærvær og tillid til hinanden. Bastian Overgaards foredrag afslører, hvordan denne opdagelse kan udnyttes til at øge effektiviteten i møder, kommunikation og samarbejde. Han taler med humor og passion omkring de imponerende resultater organisationer kan opnå ved at facilitere stilhed i møder.

V/ Bastian Overgaard, Ekspert i stilhed og effektiv mødeledelse med silent Cocreation

Kl. 14.30 - 15.10

Sociale medier

De sociale medier har fuldstændig ændret vilkårene for den offentlige debat – på godt og ondt. Før i tiden var der langt færre deltagere, men der var også langt mere tid til refleksion, fordi man tidligst kunne svare i avisen dagen efter. I dag kan alle og enhver med rette kalde sig debattør, for man kan potentielt skabe mere debat med et Facebook-opslag end med en kronik.

Det er sundt for den demokratiske debat, men det skaber også forvirring om reglerne: Hvilket sprog anvender vi i den offentlige debat, hvilke emner diskuterer vi og hvad er egentlig formålet? Er det hele bare snak eller kan man rent faktisk rykke noget i samfundet ved at sætte en dagsorden i den offentlige debat?

V/ Amalie Lyhne, skribent, debattør og foredragsholder

Hovedsponsorer